Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Malzemeler
Ekmeksi keki için:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 damla limon
Arası için:
500 gr kaymak
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?
1. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
2. Ardından unu ve kabarta tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
4. Ardından çıkarın ve soğumaya bırakın.
5. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alıp kıvam alıncaya kadar kaynatın.
6. En son içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve direkt kadayıfın üzerine dökün.
7. Soğuyunca içine kaymak koyup servis yapın.
Alıntı
Malzemeler
Ekmeksi keki için:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 damla limon
Arası için:
500 gr kaymak
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?
1. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
2. Ardından unu ve kabarta tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
4. Ardından çıkarın ve soğumaya bırakın.
5. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alıp kıvam alıncaya kadar kaynatın.
6. En son içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve direkt kadayıfın üzerine dökün.
7. Soğuyunca içine kaymak koyup servis yapın.
Alıntı