• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 229 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,505
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi

s-22f7c112e6c55900c12d0c0a6868f1a3dbccfc00.jpg


Malzemeler

Ekmeksi keki için:


3 yumurta

3 kahve fincanı şeker

3 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

2 damla limon

Arası için:

500 gr kaymak
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

1. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.

2. Ardından unu ve kabarta tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

4. Ardından çıkarın ve soğumaya bırakın.

5. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alıp kıvam alıncaya kadar kaynatın.

6. En son içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve direkt kadayıfın üzerine dökün.

7. Soğuyunca içine kaymak koyup servis yapın.

Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,966
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt