Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Malzemeleri;
Hamur Için:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.5 Su Badragi Toz Seker
1.5 Su Bardagi Un
2 Çorba Kasigi Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Serbet Için:
2 Su Bardagi Su
1 Su Bardagi Toz Seker
Krema Için:
2 Çorba Kasigi Un
2 Çorba Kasigi Pirinç Unu
4 Su Bardagi Süt
Uygulama aşamaları;
Ön hazirlik olarak keki hazirlayin.
Margarin,yumurta,toz seker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çirpin.
Yaglanmis kaliba dökün.
Önceden isitilmis 170 derecelik firinda kizarana dek pisirin.
Serbeti hazirlayin.
1 su bardagi sekerle,2 su bardagi suyu kaynatin.
Soguduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabina alin.
Kremayi hazirlayin.
Bunun için un,Pirinç unu,toz seker ve sütü tencereye alin.
Karistirarak pisirip,soguk kekin üzerine gezdirin.
Buzdolabinda 2 saat daha dinlendirin.
Üzerine dövülmüs findik,fistik yada meyve dilimleriyle süsleyin.
Dilimleyerek servis yapin.
Karakız Tatlısı Afiyet Olsun
ALINTI