• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Kahveli pasta tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Kahveli pasta tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 77 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Kahveli pasta tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,414
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Kahveli pasta tarifi

s-719ff70a91b5239a9c98df5177ec457159393bdd.jpg



Malzemeler

Pandispanya için;


5 adet yumurta (Oda sıcaklığında)

1 tatlı kaşığı limon suyu

Çeyrek su bardağı sıvı yağ

Çeyrek su bardağı sıcak su

1 silme yemek kaşığı nescafe

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Krema için;

500 ml süt

Yarım su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

Yarım su bardağı nişasta

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

1,5 çay kaşığı granül kahve

Yarım paket sıvı krema

Islatmak için;

1,5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı granül kahve

1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

150 ml krema

200 gram beyaz çikolata

50 ml krema

50 gram bitter çikolata

Dışına;

Pirinç fındık
Kahveli pasta nasıl yapılır?

1. Pandispanya için; yumurta akı, limon suyu ve şekerin yarısını ters çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar çırpın.

2. Sıcak suya kahve ekleyip karıştırın ve yumurta sarılarına ekleyin. Kuru malzemeleri bir kaba eleyin. Sarılara eklerken yine eleyip spatulayla karıştırın.

3. Pürüzsüz olunca beyazları 3-4 seferde ekleyin ve alttan üste söndürmeden karıştırın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında, 20-21 cm kalıpta kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

4. Krema için; şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın, altını açın.

5. Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağı, kahve ve vanilya ekleyin. Üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlendirip, soğuk krema ekleyerek çırpın.

6. Pandispanyayı kesin. Kelepçeli kalıbın içine alıp ıslatın. Kremadan sıkıp, ikinci katı koyun aynı işlemi yapıp, en üst katı koyun Islatıp çok az krema sürün. Dolaba kaldırın. Bu sırada ganajları hazırlayın. Ayrı tencerelerde kremaları ısıtıp kaynama noktasına gelir gelmez kapatıp çikolataları ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.

7. Dinlenen pastaya beyaz ganajı dökün. Üzerine çikolatalı ganaj gezdirip kürdanla şekiller verin. Etrafını pirinç fındıkla süsleyin.

Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,943
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt