Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,414
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Kahveli pasta tarifi
Malzemeler
Pandispanya için;
5 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı sıcak su
1 silme yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için;
500 ml süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı granül kahve
Yarım paket sıvı krema
Islatmak için;
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
150 ml krema
200 gram beyaz çikolata
50 ml krema
50 gram bitter çikolata
Dışına;
Pirinç fındık
Kahveli pasta nasıl yapılır?
1. Pandispanya için; yumurta akı, limon suyu ve şekerin yarısını ters çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar çırpın.
2. Sıcak suya kahve ekleyip karıştırın ve yumurta sarılarına ekleyin. Kuru malzemeleri bir kaba eleyin. Sarılara eklerken yine eleyip spatulayla karıştırın.
3. Pürüzsüz olunca beyazları 3-4 seferde ekleyin ve alttan üste söndürmeden karıştırın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında, 20-21 cm kalıpta kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
4. Krema için; şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın, altını açın.
5. Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağı, kahve ve vanilya ekleyin. Üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlendirip, soğuk krema ekleyerek çırpın.
6. Pandispanyayı kesin. Kelepçeli kalıbın içine alıp ıslatın. Kremadan sıkıp, ikinci katı koyun aynı işlemi yapıp, en üst katı koyun Islatıp çok az krema sürün. Dolaba kaldırın. Bu sırada ganajları hazırlayın. Ayrı tencerelerde kremaları ısıtıp kaynama noktasına gelir gelmez kapatıp çikolataları ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
7. Dinlenen pastaya beyaz ganajı dökün. Üzerine çikolatalı ganaj gezdirip kürdanla şekiller verin. Etrafını pirinç fındıkla süsleyin.
Alıntı
Malzemeler
Pandispanya için;
5 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı sıcak su
1 silme yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için;
500 ml süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı granül kahve
Yarım paket sıvı krema
Islatmak için;
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
150 ml krema
200 gram beyaz çikolata
50 ml krema
50 gram bitter çikolata
Dışına;
Pirinç fındık
Kahveli pasta nasıl yapılır?
1. Pandispanya için; yumurta akı, limon suyu ve şekerin yarısını ters çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar çırpın.
2. Sıcak suya kahve ekleyip karıştırın ve yumurta sarılarına ekleyin. Kuru malzemeleri bir kaba eleyin. Sarılara eklerken yine eleyip spatulayla karıştırın.
3. Pürüzsüz olunca beyazları 3-4 seferde ekleyin ve alttan üste söndürmeden karıştırın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında, 20-21 cm kalıpta kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
4. Krema için; şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın, altını açın.
5. Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağı, kahve ve vanilya ekleyin. Üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlendirip, soğuk krema ekleyerek çırpın.
6. Pandispanyayı kesin. Kelepçeli kalıbın içine alıp ıslatın. Kremadan sıkıp, ikinci katı koyun aynı işlemi yapıp, en üst katı koyun Islatıp çok az krema sürün. Dolaba kaldırın. Bu sırada ganajları hazırlayın. Ayrı tencerelerde kremaları ısıtıp kaynama noktasına gelir gelmez kapatıp çikolataları ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
7. Dinlenen pastaya beyaz ganajı dökün. Üzerine çikolatalı ganaj gezdirip kürdanla şekiller verin. Etrafını pirinç fındıkla süsleyin.
Alıntı