• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Helva-i Hakani Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Helva-i Hakani Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 142 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Helva-i Hakani Tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,401
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Helva-i Hakani Tarifi


s-e2025998cecea86550716a838f28b57724a588d0.jpg



Malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı çiğ badem

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı buğday nişastası

Yarım su bardağı pirinç unu

3 su bardağı süt

Yarım su bardağı bal

150 gram kaymak

Üzeri için:

1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Helva-i Hakani Nasıl Yapılır?

1. Tereyağını bir tavada eritip kızdırın ve bademleri ekleyin.

2. Bademler kavrulunca, 1-2 kaşık bademi kenarı ayırın.

3. Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Başka bir tencerede sütü ısıtın; süt ılıdıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.

5. Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli karıştırın.

6. İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.

7. Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin. Üzerine Antep fıstıklarını serpiştirin.

Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,933
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt