Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Helva-i Hakani Tarifi
Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı çiğ badem
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı pirinç unu
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı bal
150 gram kaymak
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Helva-i Hakani Nasıl Yapılır?
1. Tereyağını bir tavada eritip kızdırın ve bademleri ekleyin.
2. Bademler kavrulunca, 1-2 kaşık bademi kenarı ayırın.
3. Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Başka bir tencerede sütü ısıtın; süt ılıdıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.
5. Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli karıştırın.
6. İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
7. Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin. Üzerine Antep fıstıklarını serpiştirin.
Alıntı
Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı çiğ badem
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı pirinç unu
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı bal
150 gram kaymak
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Helva-i Hakani Nasıl Yapılır?
1. Tereyağını bir tavada eritip kızdırın ve bademleri ekleyin.
2. Bademler kavrulunca, 1-2 kaşık bademi kenarı ayırın.
3. Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Başka bir tencerede sütü ısıtın; süt ılıdıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.
5. Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli karıştırın.
6. İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
7. Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin. Üzerine Antep fıstıklarını serpiştirin.
Alıntı