• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Gelin Pastası

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Gelin Pastası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 130 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Gelin Pastası
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,410
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Gelin Pastası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi İçin;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (75 g)
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi, fındık, ceviz







Gelin Pastası (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?



  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. 27×40 cm çapındaki dikdörtgen borcamı alalım ve sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Ardından hazırladığımız kek harcını borcama boşaltalım ve eşit olacak şekilde düzeltelim.
  5. Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece alt üst fansız ayardaki fırında 15 dakika pişirelim.
  6. Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
  7. Bu sırada muhallebisi için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alalım. Karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  8. Kıvamı koyulaşıp göz göz olduğunda muhallebimiz hazır demektir. Soğuması için muhallebimizi bir kaba aktaralım.
  9. Muhallebi ılıdıktan sonra içerisine krem şanti ilave edelim, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  10. Keki ıslatmak için uygun bir kapta soğuk süt ve şekeri karıştıralım.
  11. Ardından soğuyan kekin üzerine kürdanla birkaç delik açalım. Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine gezdirelim.
  12. Kekimiz sütü çektikten sonra muhallebimizi kekin üzerine boşaltalım ve her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
  13. Son olarak hindistancevizi ile pastanın üzerini kaplayalım ve servis etmeden önce 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince dinlenen gelin pastasını dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Ben toz antep fıstığı ve greyfurt dilimleri ile süsledim siz hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
gelin-pastasi-videosu-tam-kivaminda-8.jpg
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,940
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt