• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yemek Fındıklı tarçınlı kek

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur İşleri kategorisinde Fulya tarafından oluşturulan Fındıklı tarçınlı kek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 179 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur İşleri
Konu Başlığı Fındıklı tarçınlı kek
Konbuyu başlatan Fulya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Fulya

Fulya

ZF Yemek Tarifi Sorumlusu
Özel Üye
Katılım
6 Ocak 2023
Mesajlar
13
Tepkime puanı
8
Puanları
3

İtibar:

Bol fındıklı, tarçınlı ve az miktarla un ile hazırladığım kek çay yanına çok yakışıyor. Fındık ve tarçın aromasının ön planda olduğu leziz keki ılık olarak yemenizi öneririm.

1072427_a15782992953aacb412ba08d130359b0.jpg


Servis: Ortası delik yuvarlak kek kalıbında
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 - 35 dakika

Malzemeler:
200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıbı yağlamak için
1 yemek kaşığı fındık içi kırıntısı, kalıba serpmek için
3 M boy yumurta
100 gr toz şeker, yarım su bardağı
50 ml süt, yarım su bardağı
50 ml fındık yağı, yarım su bardağı
100 gr un, bir su bardağından bir parmak eksik
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu, rendelenmiş veya 1 yemek kaşığı portakal likörü
150 gr rondoda pirinç tanesi gibi çekilmiş fındık içi kırıntıları, 2 su bardağı (rondodan pirinç tanesi gibi çekilmiş ölçü).

Üzerine:
1 yemek kaşığı fındık içi kırıntıları
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
*Öncelikle tüm malzemelerinizi yarım saat önceden oda ısısına çıkartın.
*Kek kalıbını yağlayıp 1 yemek kaşığı fındık içi kırıntısını kalıba serpin ve hazırda bekletin.
*Yumurtaları ve şekeri köpükler oluşana kadar 3-4 dakika mikserle çırpın.
*Süt ve fındık yağını yumurtalı karışıma ekleyip el çırpıcısıyla karıştırın (bu aşamadan itibaren mikser kullanmıyoruz).
*Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp elekten geçirerek sıvı karışıma eklerken bir yandan karıştırın. En son fındık içi kırıntılarını ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştırıp kalıba dökün.
*170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
*Kek ılınınca kalıptan çıkartıp pudra şekeri ve fındık içi kırıntılarıyla süsleyin.
 
Üst Alt