• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Felaket Anında Kim Yanınızda ?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İslamiyet kategorisinde sefagedik tarafından oluşturulan Felaket Anında Kim Yanınızda ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 179 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İslamiyet
Konu Başlığı Felaket Anında Kim Yanınızda ?
Konbuyu başlatan sefagedik
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Laufey

sefagedik

Üye

İtibar:

Adam koca bir danayı kurban kesti ve bu?yu?k bir ates? yaktı, kızına dedi ki:

'' Kızım, sevdiklerimizi ve koms?ularımızı c?ag?ır ve gelip bizimle oturup et yesinler ..."

Kızı bag?ırdı: ?? Evimizde yangın c?ıktı yetis?in ahali Evimizdeki bu yangını so?ndu?rmemize yardım edin!".
Birkac? dakika ic?inde bunu duyan bir grup insan yangın so?ndu?rmek ic?in yardım etmeye kos?up evlerine geldiler.
Dig?er koms?ular akrabalar bu feryadı duymamıs? gibi davrandılar feryada kulak tıkadılar.

Yardıma gelenler Kurban kesen aileninkurban etinden yiyip ic?tiler karınlarını doyurdular giderkende elerine birer parc?a et verildi.

Baba s?as?kın'dı kızına do?ndu? ve dedi ki:

'' Kızım Gelen insanlar, tanımam, daha o?nce hic? go?rmedim, Kızım yangın var dedin bag?ırdın peki sevdiklerimiz, dostlarımız ve meslektas?larımız nerede?".

Kızı go?zleri dolu dolu dedi ki:

'' Evimizdeki yangını so?ndu?rmeye yardım etmeye gelmeyenler bizi yangına terkederler Bizim dostumuz arkadas?ımız aile akrabamız deg?illermis? demekki dedi.
Koms?u olup dost akraba olmayı dostluk yapmayı Co?mertlig?i ve misafirperverlig?i hak edenler bunlarmıs? demek ki baba dedi".

Sonuc?: Bir felaket anında kim yanınızda deg?ilse, ona dost, kardes? akraba aile demeyin...

C?u?nku? bunlar, sizin yu?zu?nu?ze gu?len nezaketinizi, co?mertlig?inizi hak etmeyenlerdir.

Laufey

ZF Kullanıcı Sorumlusu
Emektar Üye

İtibar:

Teşekkürler

Üst Alt