• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Enfes saray lokması tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Enfes saray lokması tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 130 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Enfes saray lokması tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,403
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

16486320-728xauto.png


Saray lokması eşsiz muhallebi ve krem şantinin uyumu ile yiyen herkesin hayran kaldığı bir tatlılar arasında yer alıyor. Üzerini hindistan cevizle buladığınız bu tatlıyı fındık veya fıstık parçacıkları ile de yapabilirsiniz.


MALZEMELER

1 kg süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
100 gram hindistan cevizi
1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti


TARİF

İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.

Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.

çerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.

Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.

Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır).

1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.

Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2'ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.

Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.


AFİYET OLSUN!


ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,933
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt