Sohbet muhabbet sohbet, sohbet odası
Sohbet, Sohbet Odası sohbet, sohbet odası


  • Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Enfes Karpuz Reçeli Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Reçel Tarifleri kategorisinde Very_SweeT tarafından oluşturulan Enfes Karpuz Reçeli Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 186 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Reçel Tarifleri
Konu Başlığı Enfes Karpuz Reçeli Tarifi
Konbuyu başlatan Very_SweeT
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Very_SweeT

Very_SweeT

Kardelen Çınar
ZFN Üyesi
Katılım
29 Ağu 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
54
Puanları
48
Yaş
32
Konum
İstanbul/izmir
Burç
Akrep
Mesleği
Sağlık Yönetimi/ Yönetici

İtibar:

Karpuz reçeli nasıl yapılır? Karpuz reçeli malzemeleri
Yaz mevsiminin habercisidir karpuz... Sıcacık havalarda içimizi serinleten karpuzun kendisi kadar kabuğu da faydalıdır. Ölçülü tüketildiğinde sağlık için son derece faydalı olan karpuzun kabuğu da vitamin ve minarel deposudur. Bu besleyici kabuktan bütün yıl tatlı olarak faydalanabilirsiniz. Karpuz reçeli nasıl yapılır? Karpuz kabuğu reçeli için hangi malzemeler gerekli?

Karpuz reçeli nasıl yapılır? Karpuz reçeli malzemeleri


Yaz mevsiminin habercisidir karpuz... Sıcacık havalarda içimizi serinleten karpuzun kendisi kadar kabuğu da faydalıdır. Ölçülü tüketildiğinde sağlık için son derece faydalı olan karpuzun kabuğu da vitamin ve minarel deposudur. Bu besleyici kabuktan bütün yıl tatlı olarak faydalanabilirsiniz. Karpuz reçeli nasıl yapılır? Karpuz kabuğu reçeli için hangi malzemeler gerekli?
Karpuz kabuğu faydaları nelerdir?
A ve C vitaminin yanı sıra potasyum ve magnezyum içeren karpuz kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirir.
Günlük enerji ihtiyacının karşılanması için karpuz kabuğu önemli bir besindir.
Yapılan bilimsel çalışmalar ölçülü tüketildiğinde karpuz kabuğunun kan şekerini dengelediğini kanıtlamıştır.
Karpuz kabuğunun bazı kanser türlerine karşı koruyucu olduğu bilimsel bir gerçektir.
Karpuz kabuğu nasıl tüketilir?
Karpuzu yemeden önce kabuklarını ayıklayıp reçel yapmak için saklayabilirsiniz. Ayrıca karpuzun kabuklarını suyla kaynatıp içebilirsiniz. Arzu ederseniz karpuz gibi kabuğunu da meyve gibi yiyebilirsiniz.
Karpuz reçeli nasıl yapılır?

Malzemeler:
  • 2 dilim karpuz kabuğu
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Karpuz kabuklarını güzelce yıkayın.
Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin.
Ardından kabukları küp küp doğrayın.
Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.
Yumuşayan kabukları ayrı bir tencereye alın.
Kabukların üzerine şekeri ilave edin.
Arzu ederseniz bu aşamada tencereye 7-8 adet karanfil ilave edebilirsiniz.
35-40 dakika kabuklar renk değiştirene kadar reçeli kısık ateşte pişirin.
Arzu ettiğiniz renge ulaşınca tencereye limon suyunu ekleyin.
5 dakika sonra ocağı kapatın ve reçeli ılımaya bırakın.
Ilınan reçeli kavanozlara bölüştürüp kapağını sıkıca kapatın.
Şimdiden kolay gelsin.
 
Üst Alt