• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Dünya Dondurma Gününe özel tarif! Yaz sıcaklarında içinizi serinletecek...

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Dünya Dondurma Gününe özel tarif! Yaz sıcaklarında içinizi serinletecek... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 128 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Dünya Dondurma Gününe özel tarif! Yaz sıcaklarında içinizi serinletecek...
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,060
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

64b7ea9186b2452bdc0a48ad.jpg

Dondurma, hem çocuklar hem de yetişkinler için popüler bir tatlı olmasının birçok nedeni vardır. Lezzetli ve serinletici bir tatlı olmasının yanı sıra, vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Her yıl temmuz ayının üçüncü haftası dondurma günü kutlanır. Sizler de bugüne özel kendinize veya sevdiklerinize ellerinizle dondurma yapabilirsiniz. İşte Dünya Dondurma Gününe özel tarif...

ÇİLEKLİ DONDURMA TARİFİ

Malzemeler:


2 su bardağı süt

1 su bardağı krema

1/2 su bardağı toz şeker

1/4 su bardağı ezilmiş çilek

1/4 su bardağı ezilmiş vişne

1 çay kaşığı vanilya özütü

64b7ea9f86b2452bdc0a48af.jpg


Yapılışı:

Büyük bir kasede süt, krema, şeker, vanilya özütü ve meyveleri çırpın.

Karışımı bir dondurma makinesine aktarın ve dondurun.

Dondurma makinesinin talimatlarına göre dondurma yapın.

Dondurma hazır olduğunda, bir kaseye alın ve sevdiklerinizle paylaşın.

İşte bazı ipuçları:

Dondurmaya farklı meyveler eklemek için, istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.

Dondurma daha kremsi bir kıvamda olsun istiyorsanız, kremanın yerine süt kullanabilirsiniz.

Dondurma daha tatlı olsun istiyorsanız, şeker miktarını artırabilirsiniz.

Afiyet olsun!


Sanki anneniz yapmış gibi olacak! Usta aşçıların köfte yaparken lezzetine lezzet kattığı o tarif
Kabuğundan ayrılmıyorsa bu yöntemi deneyin! Lokum gibi oluyor
36 yıllık aşçı, kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyoyu verdi! Köfte asla kurumuyor
 
Üst Alt