• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Dağılmayan yaprak sarmasının sırrı pişirmede saklı! Bu şekilde pişince dağılmıyor ve patlamıyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Dağılmayan yaprak sarmasının sırrı pişirmede saklı! Bu şekilde pişince dağılmıyor ve patlamıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 91 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Dağılmayan yaprak sarmasının sırrı pişirmede saklı! Bu şekilde pişince dağılmıyor ve patlamıyor
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,060
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

64c7c8ff86b244266cd4bbd8.jpg

Yaprak sarması, Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bir yemektir. Pirinç, soğan, domates, salça, baharat ve taze otlardan oluşan bir harçla doldurularak hazırlanır. Yapraklar genellikle asma yaprağı ile sarılır, ancak lahana yaprağı veya şalgam yaprağı ile de sarılabilir. Yaprak sarması, genellikle domates sosu ile pişirilir ve yanında yoğurt ile servis edilir. Yaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir ve her yaştan insanın severek yediği bir yemektir.

YAPRAK SARMASI TARİFİ

Malzemeler;


1 büyük soğan

1 demet maydanoz

1 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı nane

Kırmızı toz biber ve karabiber

1 su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası

Tuz

64c7c90f86b244266cd4bbda.jpg


Yapılışı;

1. Adım:
Soğanı rendeleyin.

2. Adım: Daha sonra yıkanmış pirinci ve diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.

3. Adım: Karışımın bol zeytinyağlı olmasına dikkat edin

4. Adım: Salamura yaprakları birkaç dakika suda kaynatın.

5. Adım: İç harcından alıp tek tek sarın ve tencereye dizin.

6. Adım: Üstüne sarmalar üste kalacak şekilde su ekleyin ve zeytinyağı gezdirip 1,5 saat kısık ateşte pişirin. Daha sonra servis edin.

Afiyet olsun!

YAPRAK SARMASININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Yaprak sarmalarını pişirirken, dikkatli olun. Fazla pişirirseniz, dağılırlar az pişirirseniz, pişmezler. Yaprak sarmalarını pişirirken, kısık ateşte pişirin.

- Zeytinyağlı sarmalarda sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.

- Zeytinyağlı sarmalarda yapraklar çok büyük ve damarlı olmamalıdır. İri yapraklar etli dolmalarda kullanılmalıdır.

- İç harcı sıcak suda bekletilmelidir.

- Sarmalar mutlaka tencereye sıkıca yerleştirilmelidir. Böylece sarmaların tencerede dağılması önlenir.

- Tencereye dizilen sarmaların üzeri porselen bir tabakla örtülmelidir.

- Tencerelerin dibi sarmalar konmadan önce yaprakla örtülmelidir. Bu yöntem sarmaların dibe yapışmasını engelleyecektir.

- Sarmalar tencere içerisine dikey dizilmelidir.

Bildiğiniz tüm poğaçaları unutun! Böyle yapınca pamuk gibi oluyor… İçi puf puf dışı çıtır poğaça tarifi
Sadece aşçıların bildiği teknik: Tavuk soteye bir çay bardağı ekleyin! Lezzeti ikiye katlanıyor
Dünya Dondurma Gününe özel tarif! Yaz sıcaklarında içinizi serinletecek...
 
Üst Alt