Kucuktravma
Üye
- Katılım
- 30 Ağu 2020
- Mesajlar
- 5
- Tepkime puanı
- 43
- Puanları
- 28
İtibar:

Malzemeler
- 1 büyük baş soğan
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 litre su (10 su bardağı)
Terbiyesi için
- 1 su bardağı süt
- 1 limonun suyu
- 2 yumurta sarısı
Sosu için
- Tereyağı
- Nane
- Pul biber
- Çeşmi Niga
Yapılışı
Çeşmi Nigar çorbası için ilk olarak, soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. 2 litre suyu ve yıkadığınız mercimekleri de ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın. Bu aşamada çorbamızın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce çırpın. Pişen çorbanızı ocaktan alıp blenderdan geçirin bir taraftan da hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ekleyin. Blenderdan geçirdiğiniz ve terbiyesini eklediğiniz çorbayı tekrar ocağa koyun 1-2 taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Sosunu hazırlayıp krokan ekmekleriniz ile servis edin.
Not: Pişen terbiyeli çorbanın altını kapattıktan sonra sıcak durması için tencerenin ağzını mutlaka kapatın. Çünkü terbiyesi kesilebilir.