Sohbet muhabbet sohbet
Sohbet Okey Oyna


  • Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Bezelye Çorbası

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Çorbalar kategorisinde Very_SweeT tarafından oluşturulan Bezelye Çorbası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 579 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Çorbalar
Konu Başlığı Bezelye Çorbası
Konbuyu başlatan Very_SweeT
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Very_SweeT

Very_SweeT

Kardelen Çınar
Üye
Katılım
29 Ağu 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
33
Konum
İstanbul/izmir
Burç
Akrep
Mesleği
Sağlık Yönetimi/ Yönetici

İtibar:

Bezelye Çorbası
Yayın Tarihi: 02-07-2010
Yine çok ama çok sıcak bir gün, yemek yapmak, evi toplamak yada hepsini boş verip kitap okumak arasında gidip gelirken herzamanki gibi tercihimi yemek yapmaktan yana kullandım. Diğer işler yarını beklesin değil mi ;)
Bezelyenin her çeşidini severim ama taze bezelyenin yeri bambaşka. Uzun zamandır yapmak istediğim bugün yarın derken hiç denemeye fırsat bulamadığım bir tarifti bezelye çorbası. Bu çorba içinde diğer sebze çorbalarında kullandığım gibi patates ve et suyu kullandım. 5 su bardağı su tam sevdiğim gibi yoğun kıvamlı bir çorba olmasını sağladı ama siz isteğinize göre su miktarini 1-2 bardak daha arttırabilirsiniz.

bezelye-corbasi.jpg

Malzemeler:
  • 1,5-2 su bardağı tane bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet et bulyon
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:
  1. Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın.
  2. Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
  3. 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
  4. Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın
Afiyetler Olsunnnnnn..... =)
 
Üst Alt