Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Beyaz Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:
200 gr. kadayıf
75 gr. eritilmiş tereyağı
100 gr. dövülmüş ceviz içi
2 bardak toz şeker
1.5 bardak soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Beyaz Kadayıf Nasıl Yapılır?
1. Tencereye 2 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı suyu koyun.
2. Yüksek ısıda kaynatın, kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin.
3. En kısığa alıp 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
4. Ardından bir tavanın içine tereyağını koyun ve eritin.
5. Eriyen tereyağını bir kap içerisine koyduğunuz kadayıfların üzerine dökün ve yedirin.
6. Tepsinin içerisine kadayıfı alın ve yayın. Ortasına cevizi serpin.
7. Kadayıfın diğer yarısını da üstüne kapatın.
8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
9. Ardından şerbetini dökün.
Alıntı
Malzemeleri:
200 gr. kadayıf
75 gr. eritilmiş tereyağı
100 gr. dövülmüş ceviz içi
2 bardak toz şeker
1.5 bardak soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Beyaz Kadayıf Nasıl Yapılır?
1. Tencereye 2 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı suyu koyun.
2. Yüksek ısıda kaynatın, kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin.
3. En kısığa alıp 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
4. Ardından bir tavanın içine tereyağını koyun ve eritin.
5. Eriyen tereyağını bir kap içerisine koyduğunuz kadayıfların üzerine dökün ve yedirin.
6. Tepsinin içerisine kadayıfı alın ve yayın. Ortasına cevizi serpin.
7. Kadayıfın diğer yarısını da üstüne kapatın.
8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
9. Ardından şerbetini dökün.
Alıntı