• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yemek Ballı Hardallı Soslu Tavuk Izgara

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık Yemekleri kategorisinde Fulya tarafından oluşturulan Ballı Hardallı Soslu Tavuk Izgara başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 181 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık Yemekleri
Konu Başlığı Ballı Hardallı Soslu Tavuk Izgara
Konbuyu başlatan Fulya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Fulya

Fulya

ZF Yemek Tarifi Sorumlusu
Özel Üye
Katılım
6 Ocak 2023
Mesajlar
13
Tepkime puanı
8
Puanları
3

İtibar:

581

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü​
2 dal dereotu​
BALLI-HARDALLI SOS İÇİN:​
1/2 su bardağı zeytinyağı​
1 çorba kaşığı taneli hardal​
2 çorba kaşığı bal​
1 çorba kaşığı limon suyu​
tuz​

SALATA İÇİN:
4-5 adet marul yaprağı​
1/2 demet roka​
1 adet dilimlenmiş salatalık​
1 adet halka doğranmış kırmızı biber​
3 çorba kaşığı zeytinyağı​
1/2 limonun suyu​
tuz​

YAPILIŞI
Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla enlemesine açarak inceltin. Sos için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp çırpın. Yarısını tavukların üzerine döküp iyice harmanlayın ve buzdolabında 1-2 saat marine edin. Diğer taraftan salata için marul ve rokayı elinizle parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine salatalık ve kırmızı biber ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz gezdirip karıştırın. Döküm bir tavayı kızdırın. Tavukları marineden alın ve fazla yağını süzdükten sonra tavaya koyun. Kısık ateşte önlü arkalı ızgara yapıp servis tabağına alın. Üzerine ballı hardallı sos gezdirin. Kıyılmış dereotu ekleyin. Salata ile birlikte servis yapın.​
 
Üst Alt