• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yemek Bal kabağı tatlısı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Reşha tarafından oluşturulan Bal kabağı tatlısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 81 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Bal kabağı tatlısı
Konbuyu başlatan Reşha
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Yusuf

Reşha

www.haylaz.net
Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2023
Mesajlar
26
Tepkime puanı
13
Puanları
3

İtibar:

Bal kabağı kabukları soyulup temizlenerek küp küp olacak şekilde doğranır. Tenzereye alınan kabakların üzerini örtecek kadar şeker ilave edilir. İsterseniz biraz bekletip sulanmasını sağlayabilirsiniz ben beklemeden ocağa aldım. Tencerem de derin bir tencere olurasa kaynarken etrafa daha aZ sıçrayacaktır. Kısık ateşte suyunu bırakan kabaklar şekerle beraber pişmeye hazır demektir. Ocağın altını bu aşamada biraz açıyoruz. Kapağı da mutlaka açık olmalı ki taşma yapmasın. Suyunu çekene kadar karıştırmadan pişiriyoruz. Hem şerbeti kıvama geliyor hem de kabaklar böylece pişmiş oluyor. Fotoğraflardan anlaşılacagı üzere renginden kabakların piştigi belli oluyor. Soğuduktan sonra servise hazır. Üzerine tahin, ceviz veya hindistan ceviizii ile süsleyip servis edebilirsiniz. Muhteşem bir lezzet afiyet olsun (y)

1674218861042.JPEG

1674218860980.JPEG

1674218860952.JPEG

1674218861018.JPEG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Waybee

www.haylaz.net
Özel Üye
Katılım
20 Ocak 2023
Mesajlar
10
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Cinsiyet
vtEvVy

İtibar:

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor
 

Gökyüzü

www.zirveradyo.net
Radyo Yayıncısı
Katılım
19 Ara 2022
Mesajlar
45
Tepkime puanı
19
Puanları
8

İtibar:

Ellerine sağlık reshoooo 🤩🤩
 

Esmanur

Özel Üye
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
255
Tepkime puanı
44
Puanları
28

İtibar:

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor bende yapicam yarın sabah saatlerinde şimdiden şekere yatırdım 😊
 
Üst Alt