Sohbet muhabbet sohbet, sohbet odası
Sohbet, Sohbet Odası Okey Oyna


  • Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Aşure Nasıl Yapılır?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler kategorisinde Kucuktravma tarafından oluşturulan Aşure Nasıl Yapılır? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
Konu Başlığı Aşure Nasıl Yapılır?
Konbuyu başlatan Kucuktravma
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Kucuktravma
Katılım
30 Ağu 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
44
Puanları
28

İtibar:

650x344-tam-kivaminda-asure-tarifi-ve-malzemeleri-en-lezzetli-asure-nasil-yapilir-1598629221235.jpg

👤 15 Kişilik

Malzemeler
İçi için:

  • 250 grambuğday
  • 4,5 litresıcak su
  • 100 grampirinç
  • 1 adetportakal kabuğu(küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 adetlimon kabuğu(küçük küpler halinde doğranmış)
  • 2 adetorta boy elma(soyulmuş, küp doğranmış)
  • 4 yemek kaşığıkuru üzüm
  • 1 su bardağıkuru fasulye
  • 1 su bardağınohut
  • 1/2 su bardağıçiğ badem
  • 2 yemek kaşığıkuş üzümü
  • 1 avuçfındık
  • 1 avuçceviz
  • 10 adetkuru kayısı(doğranmış)
  • 900 gramtoz şeker
  • 10 adetkaranfil
  • 1 su bardağısu(bir cezvede karanfil ile kaynatmak için)
Süslemek için:
  • 1 adetnar(ayıklanmış)
  • 1/2 su bardağıtoz antep fıstığı
  • 1/2 su bardağıfile antep fıstığı
  • 5 adetkuru incir(dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığıtarçın
  • 1 yemek kaşığısusam
  • 1/2 su bardağıçiğ badem
  • 1/2 su bardağıfındık

Yapılışı
  • Bol suyla iyice ovalayarak yıkadığınız 250 gram buğdayı derin ve geniş bir tencereye aktarın.
  • Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin ve kapağını yarım kapatıp kısık ateşte yarım saat pişmeye bırakın.
  • Suyunu çeken buğdayın üzerine tekrar 1 litre su ekleyin ve 1 saat daha kısık ateşte buğdayı pişirmeye devam edin.
  • 1 saat sonunda 100 gram pirinç, 1' er adet portakal ve limon kabuğu ile birlikte 1,5 litre su daha ekleyin ve ocağın altını kapatıp 3 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • 3 saat oda sıcaklığında dinlenmiş olan karışıma 1 litre sıcak su ilave edin ve hemen ardından 2 adet soyulmuş küp doğranmış elma ve 4 yemek kaşığı kuru üzümü ekleyip güzelce karıştırın.
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi de karışıma ekleyin ve koyduğunuz malzemelerden sonra ara ara tahta kaşık ile karıştırmaya özen gösterin.
  • Yarım su bardağı çiğ badem, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er avuç fındık ,ceviz ve 10 adet doğranmış kuru kayısıyı tencereye art arda ekleyin ve karıştırın.
  • 900 gram toz şekeri ve bir cezvede 10 adet karanfil ile kaynattığınız 1 su bardağı suyu da tencereye ekledikten sonra kısık ateşte sürekli olarak karıştırarak yarım saat kadar pişirin ve ocağın altını kapatıp, aşureyi yaklaşık 2 saat ılımaya bırakın. Tabii bu iki saat içinde aşurenizi ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Aşurenin kıvamı başta sulu olacaktır, bu konuda endişelenmeyin, zaman geçtikçe koyulaşacak ve tam kıvamında olacaktır.
  • Aşure ılındıktan sonra servis kaselerine kepçe yardımıyla aktarın.
  • Kaselere bölüştürdüğünüz aşureleri antep fıstığı, nar, susam, çiğ badem kuru incir gibi dilediğiniz yemiş ve meyvelerle "süsleyip, üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Elma ve portakal kabuğunu (posa kısmını dağılacağı için kullanmıyoruz) arzuya göre aşure malzemesinin çeşitliliğini arttırmak ve hoş bir aroma vermesi adına kullanabilirsiniz.Aşure soğudukça ve bekledikçe daha da kıvamlanacaktır. Ancak ocaktan aldığınız aşurenin koyu olduğunu düşünüyorsanız kullanacağınız sıcak su miktarını arttırabilirsiniz.
 
Üst Alt